Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Lane Jovanović i dalje bolestan

Fudbalski reprezentativac Srbije Milan Jovanović je bolestan, a belgijski lekari ne mogu da utvrde preciznu dijagnozu. Napadač Standarda se loše oseća, ima jake glavobolje, jedva govori i gubi na težini. Lekari su prvo posumnjali na stomačni grip, zatim i na meningitis, ali su posle analiza utvrdili da nije ni jedno ni drugo. Za sada je malo verovatno da će selektor Radomir Antić moći da računa na Jovanovića za susret sa Rumunijom koji se u Konstanci igra 28. marta.

Nesposobni za dalji razvoj

Srbija je u najnovijem izveštaju Svetskog ekonomskog foruma (SEF) o konkurentnosti u turizmu pala za deset mesta, na 88. poziciju među 133 zemlje. Indeks konkurentnosti srpskog turizma je 3,71 prema najviše u svetu 5,68 i najmanje 2,52 poena.

Nasilje u porodici

Policija u Petrovaradinu zadržala je meštanina Dušana R. (1956) osumnjičenog za nasilje u porodici.

Turijska kobasica najduža na svetu

U Turiji se ovog vikenda održava jubilarna 25. "Kobasicijada", na kojoj je ponovo oboren svetski rekord u pravljenju najduže kobasice.Najduža kobasica na svetu ove godine dostigla je dužinu od 2.025 metara, za metar duže nego prošle godine.

Manje para, više korova

Za uređenje i održavanje javnih zelenih površina u gradskom budžetu je ove godine izdvojeno 280 miliona dinara, odnosno za trećinu manje nego prošle godine.

Popusti za Crnu Goru

Sektor hotelijera Crnogorskog turističkog udruženja, suočen sa izazovima globalne finansijske krize, odlučio je da nižim cenama i specijalnim ponudama podstakne povećanje posete u ovogodišnjoj sezoni.

Donacija novosadskom porodilištu

Novosadsko porodilište dobilo je danas instrumente za veštačku oplodnju, kupljene sredstvima prikupljenim humanitarnom akcijom "Stigle rode", koja je organizovana sredinom prošle godine. (video) Akcijom, u okviru koje je u junu prošle godine u Novom Sadu održan i humanitarni koncert, povodom završetka serije "Vratiće se rode", prikupljeno je više od milion i po dinara.

Popović direktor RTV-a

Za direktora Pokrajinskog javnog servisa izabran je Blaža Popović, dosadašnji vršilac dužnosti direktora. On je jednoglasno izabran na današnjoj sednici Upravnog odbora RTV-a, između devet kandidata koji su se javili na konkurs.

Oficirac bez deponije

Radnici "Čistoće" počeli su da uklanjaju deponiju sa petrovaradinske plaže Oficirac. Portparolka preduzeća Milica Vlaisavljević kaže da "Čistoća" nije zadužena za održavanje plaža, pa su nalog za ovaj posao dobili od komulane inspekcije.

Sutra su Zadušnice

U subotu, 21. februara je verski praznik Zadušnice, kada se očekuje veća poseta grobljima u gradu i prigradskim naseljima. Gradski prevoznik je saopštio da će povećati broj autobusa u pravcu Gradskog groblja, dok će Lisje u krugu samog groblja organizovati prevoz vozićem od 7 do 16 časova i prevoz kombijem za starija i invalidna lica.

Otvorena vrata u Kisaču i Kovilju

Stanovnici Kisača i Kovilja sutra od 10 do 14 sati mogu besplatno da provere svoje zdravlje u okviru akcije "Otvorena vrata Doma zdravlja". Medicinari će u Kisaču biti smešteni u Klubu poljoprivrednika u Slovačkoj 45, a u Kovilju u Domu penzionera u Laze Kostića 113. Lekari i sestre će proveravati pacijentima nivo šećera, holesterola i triglicerida u krvi, meriće krvni pritisak i uraditi EKG monitoring.

Turijske kobasice u Dunavskoj

Suve, sveže i roštilj turijske kobasice Novosađani će sutra ujutro moći da kupe u Dunavskoj ulici. To je finalna promocija 25. čuvene kobasicijade koja će se održati u Turiji, od 27. februara do 1. marta. Predsednik Organizacionog odbora Kobasicijade Miroslav Medurić je kazao da će ove godine napraviti kobasicu dugu 2.025 metara i tako ponovo ući u Ginisovu knjigu rekorda.

Obezbeđen deo sredstava za Doktore klovnove

U humanitarnoj akciji "Poljubac crvenog nosa" koja je u organizaciji medijske kuće "021" održana 14. februara na Spensu i u Radio kafeu, sa ciljem da se pomogne očuvanje projekta "Doktori klovnovi", sakupljeno je dovoljno sredstava da projekat funkcioniše u narednih šest meseci. Akciji se odazvao veliki broj Novosađana koji su kupovinom crvenog nosa iskazali svoju humanost i solidarnost sa bolesnom decom.

Marčelo u Radio kafeu

Najpoznatiji srpski reper Marko Šelić široj publici poznat kao Marčelo, predstavio je u Radio kafeu svoj treći album pod nazivom ’’Treća strana medalje’’ koji se prema njegovim rečima znatno razlikuje od prethodna dva. U razgovoru za TV produkciju 021 najbolji domaći  liričar medju reperima otkriva i Da li je Srbija i dalje  kuća na promaji i koliko su mu bili značajni časovi kreativnog pisanja kod profesora Mihajla Pantića. Prilog Nikole Milinkova.

Izložba kalendara

Izložba najlepših kalendara, novogodišnjih čestitki i poslovnih kalendara 2009. godine biće otvorena na Dan grada, 1. februara, u Muzeju Vojvodine.

Još malo kiše

U Novom Sadu u nedelju oblačno sa kišom, uz slab do umeren severozapadni vetar. Minimalna temperatura 2, maksimalna dnevna 4 stepena celzijusa. Prestanak padavina očekuje se u večernjim satima. Početkom nedelje još toplije vreme. U ponedeljak blago razvedravanje, u utorak ponovo padavine.

Održana komemoracija žrtvama racije

Sa komemoracije povodom 67. godišnjice Novosadske racije upućen je zahtev da se svi zločinci odgovorni za taj događaj kazne, ne samo u ime žrtava, nego i u ime sadašnjih i budućih generacija.

Zaplenjena marihuana

Juče oko dva sata ujutru, pregledom putničkog vozila na ulasku u Novi Sad, novosadska policija pronašla je više od pet i po kilograma marihuane.Droga je bila spakovana u deset paketa i sakrivena u rezervoaru za benzin u automobilu marke ''rover'' pančevačkih registracija, kojim je upravljao 39-godišnji muškarac iz Čelareva.